Едно от големите предимства на автомобилите на Tеsla е, че собствениците им могат да разчитат, че ще получават регулярни софтуерни ъпдейти, повечето от които носят важни и интересни новости.

Тази седмица компанията пусна версия 10.0 на софтуера в колите, който е спряган за най-големият и важен ъпдейт до момента.

Голямата новост е услугата Smart Summon, която позволява на колите да навигират самостоятелно в паркинги. Той се активира от разстояние, но е необходимо шофьорът да има пряк зрителен контакт с автомобила.

Така при задействане на услугата, автомобилът сам се изкарва от мястото си и идва до собственика. А ако нещо се случи по пътя, шофьорът носи пълна отговорност.

Това ни кара в близко бъдеще да очакваме новини и кадри от ожулени и леко смачкани коли, но нека все пак изчакаме и видим как ще се развият нещата със Smart Summon.

Tesla, Model 3 и поредният изгорял автомобил на компанията на Илон Мъск

Поредният автомобил на Tesla се запали и изгоря, този път в Москва

Този път огънят е доста сериозен

Другите новости са, че Model 3 вече ще разполага с уеб браузър, всички коли ще бъдат снабдени с приложения за Netflix, YouTube и Hulu, които обаче ще са активни само, когато колата е спряла.

Tesla, Defcon, Трюман Кейн, Nvidia и как Model S и Model 3 могат да бъдат подвижни станции за масово наблюдение

Как колите Tesla могат да се ползват за масово наблюдение

Едно малко USB може да промени много

Софтуерният ъпдейт вкарва и програма за караоке директно в екраните на Tesla, което звучи като доста приятна екстра за дългите и скучни пътувания.