Вероятно повечето от вас са на мнение, че Maybach вече е с единия крак в гроба, но според публикация на сайта Automobilemag.com, през 2012г. на пазара ще се появи новото поколение на суперлуксозната лимузина.

Тъй като ръководството на Daimler смяташе, че с настоящите 200-300 продажби годишно не си заслужава да се работи върху следващото поколение на Maybach, от концерна почти бяха решили да погребат марката, но новият член на управителния съвет Йоахим Шмид е променил тяхното мнение.

Не само, че ще има ново поколение на Maybach, но то ще разполага и с пет различни версии, включително четириврато купе и кабриолет с дълго междуосие, като идеята е те да се предлагат предимно на пазарите в Близкия Изток, Китай, Русия и Северна Америка.

Следващото поколение на Maybach ще използва платформата на новия Mercedes S-Class, чиято пазарна премиера също е насрочена за 2012г. Според информацията, двигателите ще бъдат запазени същите, но ще се подобри тяхната горивна ефективност, като ще се появи и хибридна версия, която ще може да изминава около 15км. само на електричество.

Дали информацията на Automobilemag ще се окаже вярна само времето ще покаже, но определено ще е жалко марката Maybach отново да потъне в забвение.

autoblog.bg