Новият пикап на Tesla Cybertruck вече се превръща в един от най-спорните и коментирани продукти на 2019 г.

Tesla Cybertruck и всичко за пикапа на Илон Мъск

Tesla Cybertruck - пикапът, който не очаквахме

Светът не е готов за подобна машина

Самото обявяване на модела се превърна в забавно (за аудиторията, но едва ли и за Мъск) фиаско, формата на возилото предизвика доста шеги и коментари, а сега изглежда, че и астрофизикът и ТВ водещ Нийл Деграс Тайсън се включва в дебата около Cybertruck.

Причината за това е видео, което Илон Мъск сподели в Twitter, в което Cybertruck и F-150 на Ford се изправят във видимо неравен двубой.

В кадрите виждаме как пикапът на Tesla с лекота повлича F-150, но според Деграс Тайсън и шефовете на Ford експериментът е проведен изцяло в полза на Tesla.

Според Тайсън победата на Cybertruck се дължи на това, че пикапът е с доста по-тежка задница и е с по-голямо общо тегло заради огромните акумулатори в него.

В същото време лекият и празен багажник на F-150 не му позволява да постигне максимално триене с пътната настилка и затова гумите му просто буксуват.

Нещо повече - F-150 е само със задно задвижване, докато Cybertruck върти и четирите си гуми, което му дава огромно предимство.

Tesla, Cybertruck, Илон Мъск и счупеното стъкло на пикапа, което коства на Мъск почти милиард долара

Фиаското, което коства на Илон Мъск почти милиард долара

Една топка и две счупени стъкла

От Ford веднага предизвикаха Мъск, като вицепрезидентът на компанията Съни Мадра прикани шефа на Tesla да изпрати някои от първите модели на Cybertruck, за да го тестват при по-равни условия.