Компанията General Motors съобщи за изтегляне на 69 хиляди автомобила (пикапи и офроудери) от марките Chevrolet, GMC и Pontiac, както и над 20 хиляди леки автомобили от марката Saturn.

Както съобщава The Morning Call , цитирайки Американската национална администрация по пътна безопасност (U.S. National Highway Traffic Safety Administration), за тези автомобили се изискава монтиране на допълнителни елементи за безопасност и смяна на някой възли в двигателния сегмент.

В списъка на "бракуваните" влизат 570 100 Chevrolet Equinox и Pontiac Torrent от моделите на 2007-а година и 110 974 пикапа Chevy Silverado и GMC Sierra, както и 20 514 леки автомобила Saturn L-серия, пускани на пазара от 2001 г.

В предната част на моделите Equinox и Torrent ще се добавя специална пяна за подсилване скелета на каросерията.
В 2,2-литровата версия на Saturn ще се подменя газоразпределителният механизъм, а Chevy Silverado и GMC Sierra с V8 двигатели с обем 8,1 литра ще получат нови датчици за коляновия вал.

Приемането на автомобилите за ремонт ще започне през декември и ще бъде безплатно за собствениците. Представителят на GM Алан Адлер съобщи, че до този момент въпросните неизправности не са предизивкали нито една авария.