Точно навреме за Коледа тази година Sony възнамерява да зарадва мъжката си аудитория, а защо не и дамската, с нов продукт, който може да вдъхне доста свежест дори в най-старите автомобили.

Наскоро Sony представи екрана XAV-AX8000, който внася CarPlay, Android Auto, гласови команди и какво ли още не в купето на коли, произведени, когато единствената авто-мултимедия бяха касетките с лента.

Екранът на Sony се прикачва лесно и бързо към таблото и изглежда сякаш левитира, заради удобния си и тристранно подвижен телескопичен модул.

Снимка 438337

Източник: Sony

Дисплеят предлага цели 8.95 инча видима площ, разполага с USB порт и е с вграден усилвател за четири 55-ватови говорители.

Друга готина екстра, която новата джаджа на Sony ни предлага, е възможност да контролираме някои приложения на смартфона си директно от екрана, благодарение на WebLink.

Снимка 438336

Източник: Sony

Е, едва ли приложенията ще се държат толкова добре, колкото през смартфона ни, но все пак би било готино да навигираме в YouTube директно от екрана, докато седим в задръстване.

Въпреки готините екстри и възможността осезаемо да подобрим изживяването със стария ни автомобил, няма какво да се лъжем, XAV-AX8000 е доста скъпа джаджа - цената й ще е около 600 долара казват от Sony.

Истината обаче е, че това всъщност е доста приятна цена за подобна джаджа. Конкурентни продукти от Alpine или Pioneer се продават за около 1000 долара, което означава, че XAV-AX8000 действително ще е доста атрактивен вариант за подарък, когато се появи на пазара преди Коледа.