Декемврийският брой на TopGear е под мотото TG GP 09. Казано по друг начин: няколко хиляди конски сили на едно място, няколко милиона лева.

Армия от 11 коли на пътя и пистата, точно 4829 к.с. и само 18 часа, за да бъдат тествани. Как се организира подобно нещо, какви са реакциите, когато McLaren SLR Moss/Ferrari 599/Lotus Evora/Aston Vantage V12/Lambo SV/Renault Clio RS200/Nissan 370Z/KTM X-Bow/Ford Focus/Porsche GT3/Audi R8 преминават през центъра на Лондон и на какво са способни тези автомобили на пистата на TopGear в Дънсфолд, където естествено в ролята си влиза белият Месия - Стиг.

В допълнение се включва и главният редактор Любомир Станиславов, който сяда зад волана на новото Porsche 911 Turbo на португалската писта „Ещорил". Като контрапункт на всичко Димитър Неделчев ще се опита да ни убеди, че и Renault Fluence има своите достойнства. Подобни проблеми няма Пламен Георгиев, който сяда зад волана на един от последните истински оф-роудъри - новия Toyota Land Cruiser 150.

Освен всичко това в новия брой на TopGear ще откриете някои доста интересни промени в съдържанието и дизайна, които влизат в сила с появата на новия главен редактор на BBC Top Gear UK Конър Макникълъс.