Чували сме за всякакви трикове срещу препиване - от лъжици олио на гладно преди началото на лудата вечер до хапчета на сутринта. Истината е, че когато сме пили прекалено много, няма как да сме в перфектна форма на другата сутрин. Но поне може да я симулираме. Ето така.

Хидратация отвътре

Алкохолът е диуретик, което означава, че след пиянство сме ужасно дехидратирани. С течностите организма ни се е лишил още и от важни соли като магнезий и калий. Най-лесният начин да си ги набавим е с хранителни добавки, или пък с банани и други плодове. Както и обилно количество вода.

Снимка 379616

Източник: iStock

Хидратация отвън

Подпухнали, с притворени клепачи и повехнала кожа - може да ни е било много забавно снощи, но днес по нищо не личи. Трябва ни експресна грижа за кожата като дълбоко хидратиращ продукт и околоочен крем. Дамите имат предимството да ползват и фон дьо тен.

Детокс коктейл

Ясно е, че няма такова нещо като детоксикиращи добавки, чайове, сокове или каквото и да било. Черният дроб се занимава съвсем самичък с тази дейност, но можем да му помогнем с някои добавки. Като например витамин В6 и няколко капки извлек от бял трън - магическа билка, която регенерира клетките на въпросния орган.

Снимка 379628

Източник: iStock

Правилна храна

Алкохолът е ударил кръвната ни захар в земята. Махмурлукът едва ли ни кара да сме гладни, но трябва да се насилим да хапнем нещо. И не - не ни трябва мазна храна, за да "удави" спирта. По-скоро нещо леко и лесно за храносмилателната ни система като мюсли, плодове и много течности.

Масаж

С гаденето и позивите за повръщане също има начин да се справим. Само трябва да открием меката точка на китката си на около три пръста от основата на дланта и да я масажираме леко в продължение на 3 минути. След това сменяме ръцете - може да го правим не само при махмурлук, но и при стомашни болки, замайване и главоболие.