Милен (също познат като  Миллене Марк) е автор, който живее и работи в U.S.A. от 1992.

В настоящата изложба  той предлага букет от идеи, развити и претворени  в абстрактни платна.  Процесът на създаването им се базира на работа с предварително подготвени "материали": смесване на колажи от рисунки и отпечатъци (мoнотипия) със снимков материал и репродуцирането им на платно.Важна роля в този процес има методът на селектиране или миниране и добавяне:"push and pull" ( hans hoffman, ny school), но доминира предварително зададеният план на композицията, основан на  няколко различни метода и стила. Основната идея, залегнала в творбите е, че нищо не е перманентно и смяната е позволена на всекиму:

"Всеки банален/ визуален източник би могъл да се трансформира и визуализира по нов и по-интересен начин, за да стане по времетраен  продукт. Не познавам хора които харесват баналността. Понеже и аз не съм неин превържаник, опитвам се да създавам образ, които би могъл да бъде стимулант за хора с въображение ...или без... - нещо като визуален медикамент." казва Миллене

В неговата т.н. "азбука " или палитра на израстни средства, той не страда от суетата да използва "несериозни" от гледна точка на академичното обучение материали - например  глиттер, който според него репрезентира от една страна ефекта на византийската мозайка, а от друга - ефекта на козметичните продукти : един вид въпросителна за статуквото на нашата култура и нейните граници. По същото време композицията взаимства елементи от архитектурата, графичния дизаин и традиционната живопис.

"Водещата идея в моите работи е, че не съществува абсолютна истина, че нищо не е перманентно и всичко може да се трансформира. В моя случай "стил" означава смесица от няколко метода (стила), вече установени в историята на съвременното изкуство." -коментира работите си автора.