Законодателите на индъстриъл метъла Rammstein размазаха 20-те хиляди фена, претъпкали Арена Београд в събота вечерта.

Само три месеца преди очакваното им гръмотевично шоу в София, немците доказаха своето метъл величие.

Групата се появи на белградската сцена, за да открие сета си с първото парче от последния албум Liebe Ist Fur Alle Da - Rammlied.

Последваха още няколко от хитовете от изключителния последен албум, както и стари класики - Feuer Frei, Ich tu dir weh, Benzin, Links 2 3 4, за да се стигне до емблемата Du hast, по време на която огън бълваше от всякъде, включително и от устите на Тил Линдеман, Рихард Круспе и Пол Ландерс, а малки кукли, закачени над сцената избухваха една след друга.

Сетът завърши с меко казано екстравагантната сценография на Pussy, по време на която вокалът Тил Линдеман обливаше публиката пред сцената с бяла пяна, гордо възседнал розово оръдие с впечатляващи размери и, хм, форма.

Първият бис доизтощи 20-те хиляди с перфектното изпълнение на Sonne, Haifisch и Ich will. Тил Линдеман се появи и за втори бис с горящи сребърни крила в изпълнение на Engel.

Пред българските медии, отразяващи концерта в Белград няколко месеца преди идването на бандата в България, членовете на групата са споделили, че нямат никакво съмнение, че българските им фенове ще ги посрещнат подобаващо след толкова години очакване.

Припомняме, Rammstein идват през юни за фестивала Sofia Rocks, който Болкън Ентертейнмънт организират в България това лято като част от европейската обиколка на Sonisphere.