След запомнящото се излизане на сцената за наградите Грами, когато се появи от черупката на гигантско яйце, Лейди Гага има още един повод да празнува. Ексцентричната певица бе призната за най-добре платената поп звезда за 2010 г. в класацията на "Билборд".

Грандиозният успех на наградите Грами като че ли отразява доста реално статута на ненадминат провокатор и създател на нови щури идеи на американката.

Изпълнителката на хитовете "Poker Face", "Bad Romance" и "Alejandro" е заработила 20,3 млн. паунда през миналата година и е с минимална преднина пред емблематичната американска група Bon Jovi. Те са изкарали 20,2 млн. паунда.

Говорител на "Билборд" коментира успеха на Гага така: "Тя беше навсякъде през 2010. Поп певицата, която допрди няколко години се подвизаваше по малки сцени в Ню Йорк, превзе пазара през миналата година и победата й в тази класация е напълно заслужена".

На трето място се нарежда легендата от Pink Floyd Роджър Уотърс с приходи от 16,2 млн.. Надолу в листата са поп звездата Джъстин Бийбър (пети с 14,9 млн.), прекрасната Тейлър Суифт (шеста с 13,8 млн.) и Black Eyed Peace (9,4 млн).