От 6 април стартира записването за участие в официалния национален турнир по бийтбокс - The Official Nescafe 3in1 Beatbox Battle. В продължение на един месец всеки желаещ ще може да качи кратък видеоклип със свое оригинално бийтбокс изпълнение на адрес www.nescafe.bg в секцията "The Official Nescafe 3in1 Beatbox Battle".

Турнирът ще се проведе на три етапа - Първи кръг - Записване  и гласуване, Втори кръг - Он-лайн битки и Големият финал.

В Първи кръг, чрез гласуване, феновете на бийтбокса ще определят 32-мата участника, които ще продължат във Втори кръг. Гласуването стартира с турнира и ще продължи до 10 май. За да може един кратък видеоклип да съдържа неочаквано добър бийтбокс, участниците ще се наложи да съчетаят умение, въображение и шоу.

За първи път, тази година турнира ще включва он-лайн битки. Това са директни сблъсъци между двама участника, като екшънът ще се състои на сайта. Тези битки ще бъдат оценявани от едни от най-добрите бийтбоксъри в света - британеца Faith Sfx и френското чудо Eklips. Финалът ще бъде в края на месец юни, когато на живо 16-те най-добри български бийтбоксери ще премерят сили в директни елиминация.

Благодарения на компанията първите двама бийтбокс шампиони на България, Skiller и Rammon ще участват на Световното, което се организира в края на май 2009 в Берлин.

Наградите и тази година са изкушаващи. Победителят в The Official Nescafe 3in1 Beatbox Battle ще получи чек за 1500 лв. и правото да представлява България на Световното. Класиралият се на второ място ще получи 700 лв. и микрофон,  а останалият трети ще прибере чек за 500 лв. и микрофон.