Четвъртото издание на Broken Balkanz събра над 1000 почитатели на счупените ритми в парти-център "4КМ".

Деветте гост-артиста от Румъния, Сърбия, Македония, Гърция, Хърватска и новосъздадената република Косово с подкрепата на българските диджеи от H.M.S.U. представляваха страните си пред публиката в София.

Програмата бе представена едновременно в две зали - едната с концептуални сетове, а другата с така нарачената back2back селекция, представяща едновременно визията на двама изпълнителя.

Партито стартираха членовете на H.M.S.U. - Exo и Acidtrip, които повдигнаха настроението на публиката с жизнени свежи dubstep и jungle сетове. След тях на пулта застана любимеца на българските drum&bass фенове - Konspirator, който поведе настроението към по-тежки drum&bass ритми.

Първи в back2back залата се качиха гостите от Косово - Gjeni и Labinot Sponca, които направиха доста сериозен сет като редуваха бавни с бързи парчета и сериозно drum&bass звучене. За настроението и обстановката допринасяха и визуализациите, които засягаха някои наболяли напоследък социални проблеми.

Румънката Drop Dred, своеобразно явление в своята страна, е позната като водещият дръм енд бейс промоутър в Букурещ и предпочитан гост на много събития за пореден път засвителства уважение.

Сърбите Codex са известни като най-силното drum&bass дуо, появявало се на територията на бивша Югославия. Могат да се похвалят с десетки участия по света и в родината си.

От гръцка страна гостуваха любимците на българската публика Disphonia, които затвърдиха своя статут на любимци на българската публика.

Посетителите имаха възможността да се запознаят и със звука на FunkGuru и Filipe от Хърватска, а Македония бе представена от небезизвестния HyperTech.

Broken Balkanz бe последното събитие на H.M.S.U. в клуб преди предстоящата лятна офанзива на открито и дългоочакваното гостуване на Roni Size в България.