Вече за никого не е тайна, че церемониите по връчването на престижни награди в света на киното, а и не само, не се радват на особено голям зрителски интерес.

Чадуик Боузман, наградите Златен глобус 2021 и постижението на актьора

Как след смъртта си Чадуик Боузман влезе в историята

Поредно постижение от тази година

През последните 10 години и Оскарите, и наградите Еми, и Златен глобус отчитат доста ниски рейтинги. Не знаем дали това не означава, че в близко бъдеще може дори да изчезнат, но спадът в интереса се превръща в като че ли необратима тенденция.

Миналата година наградите Златен глобус отчетоха рекордно нисък рейтинг, като церемонията беше гледана от 14.8 милиона зрители. Но тази може да постави нов негативен рекорд.

Според Variety церемонията през 2021 г. е била гледана от едва 5.4 милиона души. Но това не са финалните данни за гледаемостта на наградите, защото не са включени всички часови зони, както и зрителите, които са гледали церемонията извън дома си.

Златен глобус 2021, Мария Бакалова, Реджина Кинг и кои бяха най-добре облечените дами

Най-добре облечените дами на наградите Златен глобус

Кой вкъщи, кой на червения килим

Това означава, че цифрата ще се завиши, но според The Hollywood Reporter е почти невъзможно дори да се доближи до миналогодишната. Което пък означава, че ще има ново дъно в зрителския интерес. Но все още нищо не е официално.