По една или друга причина доста филми от миналото - колкото и успешни да са били, колкото и много фенове да са били събрали, не са получавали своето продължение.

Същата е и съдбата на "Воден свят" (1995 г.) с Кевин Костнър. И до днес има хора, които се сещат за него, а в Лос Анджелис в Universal Studios, дори има атракцион, посветен на филма. Но втори филм за толкова години така и няма.

От интервю за Collider на продуцентите на "Воден свят" - Джон Дейвид и Дожн Фокс, разбираме, че се подготвя продължение. Но не става дума за филма, а за сериал.

Работата по него е в доста начален етап, но идеята е да се проследи какво се случва 20 години по-късно със същите герои. Което означава, че отново трябва да видим Кевин Костнър, Джийн Трипълхорн и Тина Маджорино в действие.

Дали обаче това ще се случи, не е много ясно, защото нито един актьор не е подписал договор все още.

Припомняме, че сюжетът на "Воден свят" разказва за постапокалиптичен свят, в който целият свят е покрит с вода, защото полярните шапки са се разтопили в следствие на глобалното затопляне. Оцелелите са се адаптирали към новия начин на живот, но се носи мит, че е останало парче земя, което е над водата. И така няма човек, който да не иска да достигне до него с цената на всичко.