Няма как да не свързваме Крис Хемсуърт с ролята му Тор, просто защото тя го направи толкова популярен. 

Крис Хемсуърт, Netflix, Австралия и договорът за четири филма, който актьорът се смята, че ще подпише

Как Крис Хемсуърт ще налее милиони в Австралия

Ето така се прави

Но съвсем скоро ще имаме възможността да го видим в по-различна от супергеройската светлина, защото е в една от главните роли във филма на Netflix Spiderhead. За него чухме още преди около две години, но вече имаме много повече яснота, защото беше пуснат трейлър.

В Spiderhead ще видим как Стив Абнести (Хемсуърт), славещ се с брилянтността и визионерството си, когато стане дума за наука и технологии, се опитва да разбере повече за това как действа новият му проект.

За целта Стив използва футуристичен затвор, в който на затворниците им се дава възможност да намалят присъдите си. Но не чрез доброволен труд или добро поведение, а чрез участието им в специални експерименти.

Те имат за цел да проучат ново лекарство, което обърква тотално емоциите на човек и пречупва свободната му воля, но затворниците, разбира се, едва ли подозират за този "страничен ефект". Ситуацията излиза извън контрол, когато двама от тях (в ролите им ще видим Джърни Смулет и Майлс Телър) се влюбват.

Крис Хемсуърт, Centr, HighPost и продажбата на фитнес приложението на компанията на Марк Безос

Милионите, които Крис Хемсуърт получи от брата на Джеф Безос

Ето така се става още по-богат супергерой

Spiderhead е режисиран от Джоузеф Козински ("Топ Гън: Маверик") и е базиран на история на Джордж Санудърс, публикувана през 2010 г. в New Yorker.  

Spiderhead е в Netflix от 17 юни