Ароматът на печена тиква е нещо, с което ще свикнем, защото през октомври ще ни се налага доста пъти да го усещаме.

Новите филми и сериали на Netflix през септември

Новите филми и сериали на Netflix през септември

Месецът ще бъде дяволски забавен

Дали у дома, или пък от съседите - направо си е гарантирано. Както и гледането на страшни филми около Хелоуин. Но октомври не е само тикви и ужаси, защото има други интересни неща.

Тази година Netflix предвидливо са решили да не пускат кой знае колко големи заглавие именно през този месец заради конкуренцията с Джеймс Бонд и Еди Брок и извънземния му симбиот. Но все пак има заглавия, които ни грабнаха вниманието.

Maid

Тук няма шпиони или нещо извънземно, а една сурова човешка история. Сериалът е базиран на книгата на Стефани Ленд - Maid: Hard Work, Low Pay, and a Mother's Will to Survive, в която тя разказва истинска история.

Епизодите ще ни запознаят с Алекс, самотна майка, която едва свързва двата края и е събрала куража да напусне половинката си, който редовно я е малтретирал.

Намира работа като домашна помощница, за да осигури на дъщеря си Мади по-добър живот. Ще ѝ бъде трудно, но ще покаже, че една майка е готова да мине през всичко за детето си. 

Maid е в Netflix от 1 октомври

The Guilty

Продължаваме на горе-долу същата тематика - този път с Джейк Джиленхол в главната роля и под формата на филм.

The Guilty ще ни покаже как протича една сутрин в кол-центъра на 911 - телефонът за спешни случаи в Америка. И по-точно как протича една сутрин на Джо Бейлър (Джиленхол), която по нищо не изглежда, че ще бъде различна от всяка друга.

Безброй обаждания от объркани и изплашени хора. Едно обаждане обаче е доста по-различно от останалите. Жена твърди, че е в смъртна опасност, а Джо трябва да намери начин разбере повече, за да изпрати полиция.

Разбира се, не е никак лесно, а става още по-трудно и заплетено, когато Джо разбира, че не всичко е такова, каквото изглежда на пръв поглед. 

The Guilty е в Netflix от 1 октомври

Forever Rich

Ще разнообразим с една по-лека история като за финал. Лека в сравнение с предните две, но пък също изпълнена с драматични обрати.

Филмът ще проследи Ричи, който успява да се превърне в един от най-известните и слушани рапъри в Нидерландия. Кариерата му обаче се преобръща напълно след един инцидент.

Един ден бива нападнат, ограбен и пребит. Най-лошото е, че се разделя с часовника си, който е най-ценното му притежание, а видео от случилото се бързо набира популярност в интернет. Нещо, което е пагубно за имиджа му, а може би и за кариерата.

Forever Rich е в Netflix от 1 октомври

През месеца на тиквата (както обичаме да наричаме октомври) може да хвърлим по един поглед и на On My Block (4 октомври), Bad Sport (6 октомври), Sexy Beasts (7 октомври), Stuck Together (20 октомври) и Night Teeth (20 октомври).