"Снимки с актьорите от първия снимачен ден - Васил Василев - Зуека, Ворислава Стратиева, Анна Командарева, Иван Бърнев и няколко от 20-те деца, които геройски издържаха 11 дубъла!"

Кадри от лентата и този текст публикува режисьорът Стефан Командарев на страницата си във Фейсбук относно снимките на "Съвместимост".

Снимка 262564

Сред участниците във филма са още Ирини Жамбонас, Асен Блатечки, Стефан Денолюбов, Юлиан Вергов, Васил Банов, Герасим Георгиев - Геро, Николай Урумов и др.

Нискобюджетната лента е базирана на реални случки и персонажи, както и на един разказ на Антон Павлович Чехов.

Снимка 262561

Сценаристи са Симеон Венциславов и Стефан Командарев. В рамките на двадесет и четири часа в шест софийски таксита се случват шест истории, повлияни от абсурдите и проблемите на днешната българска действителност.

Всички те са обединени от една смърт, която ще даде шанс за нов живот. Шофьорите на таксита са водещите герои, които често са най-точните свидетели на действителността, включително и от тъмната й страна.

Някои от тях са принудени да бъдат психолози и терапевти, понякога спасители, други са агресори, трети са жертви. Те са част от истинския живот.

Снимка 262562

Останалите герои на тези истории са клиентите на такситата - различните лица на българското общество. Редуват се както драматични, така и комични епизоди из нощна София.

По време на подготовката екипът на филма е изминал нощно време над 7000 километра по софийските улици докато се изберат маршрутите на снимки за всеки епизод.

"Мога веднага да започна работа като таксиметров шофьор, познавам вече отлично всеки софийски квартал", споделя Стефан Командарев.

Снимка 262558
Снимка 262559
Снимка 262560