След първия доста успешен филм за Венъм с Том Харди в главната роля щеше да е глупаво от страна на Sony, ако не бяха разширили още вселената на Спайдърмен от злодеи.

"Морбиус", Morbius, Джаред Лето и първи трейлър на филма

Джаред Лето става злодей

Първият трейлър на "Морбиус" е тук

И така преди около три години беше обявено, че Джаред Лето ще влезе в ролята на доктор Майкъл Морбиус. Гениален учен и лекар, който обаче страда от рядко заболяване. Морбиус обаче е решен да не се оставя на сигурната смърт, която го очаква, а да намери лек.

И го прави, но с цената на това, че се превръща във вампри. Буквално. Преди повече от година видяхме първия трейлър на "Морбиус", но след това премиерата му беше отлагана на няколко пъти заради пандемията.

Последно си намери място през януари 2022 г., което само месец след като третият самостоятелен филм за Спайдърмен трябва да тръгне по кината. И понеже времето тече и премиерата наближава, от Sony решиха да пуснат и още един трейлър.

Откъм сюжет не ни разкрива нищо ново, което досега не знаехме, но пък има доста повече кадри на Морбиус в действие. И така разбираме, че новият злодей ще бъде доста кръвожаден и ще води постоянна вътрешна битка със себе си.

Най-интригуващото обаче идва в края на трейлъра, когато Морбиус е приклещил крадец в магазин. След като вече е обезвреден и уплашен, крадецът се опитва да разбере с кой си има работа. И тогава идва закачливата реплика на Морбиус: "Аз съм Венъм". Но след това казва, че се шегува, разбира се.

Но пък тази реплика подсказва, че Морбиус ще е наясно със съществуването на Венъм, което логично води и до извода, че ще знае за Спайдърмен (нещо, което беше загатнато в първия трейлър). Така че е въпрос на време Венъм и Морбиус да се изправят срещу Питър Паркър. А ние нямаме търпение за това.