Мики Рурк призна в интервю за сайта comingsoon.net, че участието му в очакваното продължение на Sin City, не е така сигурно, както феновете на комикса и филма се надяват.

"Точно сега не се интересувам от това. Филмът още не е реалност за момента, не мисля, че има какво да говорим за него. За ролята ми ще се наложи да ме гримират три часа, а аз съм клаустрофобичен по характер, така че ще трябва да измислим нещо друго."

Продължението е базирано на комикса "A Dame to Kill For" и според досегашните очаквания Мики Рурк трябваше да влезе отново в кожата на почти безсмъртния грубиян с добро сърце Марв.

Кариерата на един от най-обещаващите актьори на 80-те изживява ренесанс в последните години след над 10-годишен застой, като немалка заслуга за това има филмът на Робърт Родригес по комикса на Франк Милър.

Тази година Мики Рурк получи най-сериозното досега признание за таланта си с номинаците за "Златен Глобус" и "Независим дух" за главната роля в "Кечистът" на Дарън Аронофски.

В момента актьорът се снима в американския римейк на "13 Tzameti", дело на режисьора на оригинала от 2005- грузинеца Гела Баблуани.