„Eпоха на животните" 3D стартира пътешествие по кината от 21 януари. 3D анимацията, която има всички шансове да спечели феновете на „Ледена епоха" и „Мадагаскар", ще забавлява с весели сцени и диалози между симпатични животинки. И не само. Филмчето засяга популярен еко проблем, а именно - опазването на природата и условията за живот на нейните обитатели.

Поради тази причина, в края на миналата година, разпространителите на филма A Plus Films и българският офис на международната природозащитна организация WWF стартираха конкурс за детска рисунка „Застрашен съм". Той цели да обърне внимание върху заплахите, които грозят родните лалугер, пеликан, морски орел и рис, чиято съдба  не е далеч от тази на мангустата Били, лъва Сократ,  мъдрите костенурки или тасманийския дявол от „Eпоха на животните" 3D.

Крайният срок за изпращане на сканираните рисунки на четирите български вида е 10 януари, а адресът е kampania@wwfdcp.bg. Снимки-образци, от които може да се гледа, са качени в сайта на WWF - http:// wwf.bg. Конкурсът получи бърз отзвук и до момента са събрани много интересни творби. Най-добрите художници ще бъдат наградени с билети за „Eпоха на животните" 3D и със сувенири от WWF.