"Дюн" определено е сред филмите, които чакаме с голямо нетърпение, но и той, както много други, на няколко пъти се оказа с нова премиерна дата.

Legendary, Warner Bros. и ще се стигне ли до дело заради намеренията "Дюн" и Godzilla vs. Kong да бъдат пуснати в HBO Max

Стрийминг неприятносите за Warner Bros. продъжлават

Ще си плати ли студиото за това, че взе самосиндикално решението

Последно Warner Bros. заявиха, че ще видим филма на Дени Вилньов на 1 октомври. Като в същия ден ще бъде пуснат и в HBO Max за период от един месец. 

Да, ама не, защото са решили да изместят за пореден път премиерата. Този път не става дума за някакво фрапантно разместване и не е породено от коронавируса (да не повярва човек). Не, от студиото са решили да изместят премиерната дата на "Дюн" с три седмици.

И така трябва да видим филма на 22 октомври. Според източници на The Hollywood Reporter, решението на Warner е породено от факта, че Джеймс Бонд им диша във врата.

"Смъртта може да почака" трябва да тръгне по кината (ако въобще се случи, защото вече на нищо не вярваме) от 8 октомври. Явно от студиото са решили, че една седмица разлика е малко, затова и са решили да ги направят две. Разбира се, в тези действия има логика.

"Смъртта може да почака", Даниел Крейг и втори трейлър на 25-ия филм за Джеймс Бонд

Джеймс Бонд тръгва на нова опасна мисия

"Смъртта може да почака", но ние не можем

По този начин "Дюн" ще тръгне по кината заедно с Last Night in Soho, но този филм определено не е такава конкуренция, каквато е г-н Бонд.