В началото на годината разбрахме, че дългото чакане за "Домът на дракона" (House of the Dragon) - сериалът за предисторията на Game of Thrones, фокусиран върху дома Таргариен, е към своя край и ще го видим още това лято.

"Домът на дракона", HBO Max и тийзър на предстоящия сериал за предисторията на Game of Thrones

Борбата за власт в "Домът на дракона" ще бъде жестока

Да, дракони ще има

Преди малко повече от два месеца видяхме и първи тийзър, който само леко ни загатна каква ще бъде атмосферата. Сега обаче HBO пуснаха пълен трейлър, който в дълбокото на кървавия и изпълнен с насилие свят, създаден отново от Джордж Р.Р. Мартин.

И всичко това се случва точно преди прословутия Comic Con в Сан Диего. През всички осем сезона на Game of Thrones видяхме борбата на Денерис Таргариен (Емилия Кларк) за Железния трон. Е, тя така и не получи това, което искаше.

А от трейлъра виждаме, че не само тя е водила битка за власт от рода си. Защото и 200 години преди нея предците ѝ също са давали и проливали кръв, за да управляват седемте кралства. "Домът на дракона" ще ни покаже същинската война за власт, която се заформя след смъртта на Визерис Таргариен (Пади Консидайн).

По право първородното му дете трябва да наследи трона, което ще означава, че Вестерос трябва да бъде управляван от дъщеря му Ренира (Ема Д'Арси). Но не всички са съгласни с това, разбира се. А принцесата, като една истинска Таргариен, няма да остави няколко мъже да да определят бъдещето ѝ.

Проблемът е, че един от тези мъже е чичо ѝ Демон (Мат Смит), който вярва, че негово родствено право е да седне на Железния трон. Както вече казахме, очакват ни много кръвопролития, насилие и дракони, разбира се.

Първият епизод на "Домът на дракона" е в HBO Max от 22 август