През последната година (че и повече) бокс офисът не е онова, което беше преди пандемията да ни завари напълно неподготвени.

Вин Дизел, Винсент Синклеър, „Бързи и яростни 9“ и снимките на филма с участието на сина му

Откровенията на Вин Дизел за снимките със сина му

Таткото определено се вълнува

Местенето на премиерни дати се превърна в детска игра, а приходите, които филмите отчитаха в началото, определено са доста далеч от това, с което бяхме свикнали.

Но ситуацията започва да се нормализира, поне през топлите месеци. Доказателство за това е "Бързи и яростни 9" - филм с голям бюджет и още по-голяма фенска база.

Според The Hollywood Reporter, в дебютния си уикенд по кината в Северна Америка деветият филм от франчайза е спечелил цели 70 милиона долара. Това е и най-големият приход в бокс офиса от началото на пандемията, генериран за три дни.

Последният филм с подобно големи приходи беше "Междузвездни войни: Възходът на Скайуокър" (2019 г.). В международен план "Бързи и яростни 9" пък може да се похвали с приходи в размер на 400 милиона долара.

"Бързи и яростни 9", Вин Дизел, Джон Сина и нов трейлър на филма

Доминик Торето срещу брат си в новия трейлър на "Бързи и яростни 9"

Не всички роднини са семейство

С тези резултати той изпреварва "Бързи и яростни: Хобс и Шоу", който през 2019 г. навъртя 60 милиона долара за първите три дни от пускането си по кината в Северна Америка.