За разлика от Warner Bros., Netflix дават малко повече свобода на визията на Зак Снайдър, а като резултат от това вече видяхме един филм - Army of the Dead.

Новите филми и сериали на Netflix през май

Новите филми и сериали на Netflix през май

Криминални мистери и зомбита на корем

В него група наемници се отправят към Лас Вегас, за да се опитат да осъществят обира на века. Проблемът пред тях обаче не е полицията или властите като цяло, а зомби апокалипсис, отприщил се в Града на греха.

И който си е помислил, че идеите на Снайдър се ограничават само до един филм, жестоко се лъже, защото режисьорът има плановете да си направи собствена зомби вселена. А дали ще се получи успешно - само времето ще покаже.

Army of Thieves е вторият филм, който ще видим, явява се и предистория на Army of the Dead. Тук е и добре познат персонаж от първия филм - Лудвиг Дитър (Матиас Швайгхьофер), който ще се впусне в обир, но не точно по собствено желание.

Мистериозната Гуендолин (Натали Еманюел) го вербува в екипа си от добре подготвени крадци, за да направят... обир. Действието се развива в самото начало на зомби апокалипсиса. 

Зак Снайдър и съпругата му Дебора са сред продуцентите, като сценарият е написан от Шей Хейтън по идея на Снайдър и Хейтън. Режисьор пък ще бъде Матиас Швайгхьофер, който влиза и в главната роля.

Тийзърът не ни дава информация кога ще видим Army of Thieves, но се предполага, че това може да се случи още към края на тази година.

Като допълнение към зомби вселената Netflix планират да пуснат и анимирания Army of the Dead: Lost Vegas, действието в който също се развива преди това в Army of the Dead.