Допреди началото на 2020 г. Zoom бе сравнително неизвестно име, а видео разговорите бяха по-скоро изключение, отколкото норма.

Amazon, Netflix, Zoom - компаниите, които спечелиха най-много от COVID-19 пандемията

Компаниите, които спечелиха най-много от пандемията

Какво правихме най-много, докато си стояхме вкъщи

В рамките на само няколко месеца след обявяването на световна пандемия акциите на Zoom скочиха с над 500%, а стабилната и богатата откъм функции видео връзка се превърна в ежедневна необходимост.

Пресилено е да вярваме, че през 2021 г. вирусът ще изчезне като с магическа пръчка, но всеобщото очакване е, че ще можем да се върнем към някои от старите си навици, благодарение на вече навлизащите в много страни ваксини.

Снимка 511289

Източник: iStock

Като всяка компания, яхнала вълната на успеха, Zoom трябва да направи максимума, за да остане в мислите и в компютрите ни, когато лека по лека започнем да се връщаме към офисите и училищата, както мнозина прогнозират, че ще се случи догодина.

Затова и компанията крои планове да не изостава, а да продължи да се противопоставя на най-големите в бранша, чийто софтуерни пакети завземаха по-голямата част от работния и учебния процес преди пандемията.

Наскоро високопоставени служители в Zoom са разкрили пред The Information, че компанията възнамерява да скочи в още по-открит двубой с Microsoft и Google и да пусне еквивалентни на техните услуги през идните месеци.

Снимка 511290

Източник: iStock

Конкретно става дума за имейл, календар и услуга за съобщения, които биха задържали голяма част от клиентите, спечелени в разгара на 2020 г.

Целта е Zoom да се превърне не просто в приложение за видео комуникации, но в цялостна софтуерна платформа, способна да задоволява нуждите на бизнеса и образованието.

Zoom for Home - DTEN ME и какво знаем за 27-инчовия екран за видео разговори

Zoom пуска 27-инчов тъч екран за видео разговори

Zoom влиза в хардуерния сегмент

Към момента Zoom се интегрира с услуги като Dropbox и Asana, но далеч не може да се мери с екосистемите на Google и Microsoft, които от години предлагат всевъзможни опции за обмен на данни и комуникация.