Xiaomi си спечели милиони фенове с надеждните си и невероятно достъпни джаджи, в които можем да намерим артикули, вариращи от тоалетни чинии до мощни смартфони.

Xiaomi, Apple, Samsung, Huawei и как се разпредели пазара на смартфони през третата четвърт на 2020 г.

Xiaomi изпревари Apple при смартфоните

Samsung отново е на върха

Спортните гривни на компанията са един от най-горещите й продукти, но дълго време компанията отлагаше създаването на смартчасовник под марката Redmi, която, освен с гривните, асоциираме и с някои от водещите й модели телефони.

Смартчасовникът Redmi Watch oбаче вече е факт, след като бе представен тази седмица за първи път.

Снимка 507234

Източник: Redmi

Джаджата е с квадратен екран с овални ъгли и има подчертано минималистично излъчване.

Екранът е с диагонал от 1.4 инча и гъстота на пикселите от 323 PPI, което е значително по-малко от показателите на Apple Watch например, но и разликата в цените между двете джаджи е не по-малка.

Часовникът на Apple струва цели 400 долара, докато Redmi Watch се продава за почти 10 пъти по-малко на цена от 45 долара.

Снимка 507232

Източник: Redmi

Въпреки това смартчасовникът на Xiaomi предлага следене на пулса, както и най-различни спортни режими, като можем и да персонализираме циферблата си с избор от измежду 120 дизайна.

Redmi Watch тежи само 35 грама, а една от атрактивните му черти е батерията, която издържа до 12 дни с едно зареждане.

Можем да се гмуркаме с него на до 50 метра дълбочина, което означава, че нямаме повод за притеснение, ако сутрешното ни бягане е съпроводено от дъжд.

Моделът е съвместим с Android 5.0 и iOS 10 и всички следващи версии, а NFC чипът в него позволява и безконтактни плащания.

Xiaomi, Poco M3 и всичко за бюджетния смартфон

Новият Poco M3 - с огромна батерия и миниатюрна цена

Навреме за Черния петък

За момента обаче смартчасовникът ще е наличен само в Китай, но със сигурност ще достигне и западните пазари под името Mi Watch Lite, казват от GSMArena.