Един от слуховете около тазгодишната генерация Apple Watch бе, че смартчасовникът най-накрая ще бъде оборудван с малка камера за снимки и видео.

Уви, Series 6 се появи без тази екстра, но компания на име Wristcam се е заела да поправи пропуска.

Продуктът, създаден от компанията, представлява гривна за Apple Watch с две вградени камери - една за селфи снимки с два мегапиксела и една за заснемане на сцени пред нас с осем мегапиксела.

Снимка 508196

Източник: Wristcam

По-големият сензор е способен да заснема видео при резолюция от 1080р и снимки с 4К качество.

Гривната разполага със само един мултифункционален бутон, а заснетите кадри се изпращат директно към часовника и към iPhone.

Не можем да очакваме, че Wristcam ще замести камерата в iPhone като качества и способности, но все пак е удобна алтернатива, когато сме в движение или телефонът не е близо до нас.

Снимка 508199

Източник: Wristcam

Wristcam не разчита на батерията в Apple Watch, тъй като има собствена такава, както и вградена памет от 8GB.

Тя може да бъде ползвана и като уоки-токи, и като камера за стрийминг на живо.

От компанията са се сетили да добавят и LED диод, който задължително светва, когато ползваме камерата, така че ще е трудно да записваме без знанието на околните.

Снимка 508197

Източник: Wristcam

Единствената потенциална пречка пред потребителите, които ще решат да си купят Wristcam, е цената й - цели 299 долара, което е със 20 долара повече от цената на Apple Watch SE.

Apple Watch Series 6, Watch SE и всичко за новите часовници

Всичко за новото в Apple Watch Series 6 и Watch SE

Apple най-накрая пусна по-евтин часовник

Очаква се гривната да се появи на пазара през март 2021 г., като още при първоначалната кампания за набиране на средства са продадени 10 000 бройки.