Ето че след шест поколения часовници Apple най-накрая съумя да пусне по-евтин модел на популярния Apple Watch в лицето на Watch SE.

По-интересно обаче е да надникнем в новостите на Watch Series 6, защото те са много, а и някои от тях преливат в бюджетния SE.

Една от големите новости е, че Apple Watch Series 6 ще е наличен в червен цвят, но ще можем да си го купим и в син, златен и графитен.

Снимка 496309

Източник: Apple

Дисплеят е с подобрен Always-on режим и е два пъти и половина по-ярък от екрана на Watch S5.

Той също така вече може в реално време да ни показва надморската височина, на която се намираме, както и часа в различни времеви зони и локации.

Снимка 496312

Източник: Apple

Лицето на часовника вече може да бъде украсено и с мемоджи, което реагира, когато докоснем дисплея.

Процесорът също е сменен и е 20% по-бърз от миналогодишния, а това води до подобрения в производителността и живота на батерията.

Друга голяма новост е наличието на възможност за следене на съня, която незнайно защо отсъстваше от Apple Watch до момента.

Освен нея, от Apple са добавили и сензор за следене на нивата на кислород в кръвта, като замерването се случва в рамките на само 15 секунди.

Снимка 496314

Източник: Apple

Феновете на Apple вече могат да се абонират за Fitness+ - нова фитнес платформа на Купертино, която се интегрира с часовника и с iPhone. Така, докато гледаме тренировката си през iPhone, Apple Watch следи показателите ни и ни дава отчет за постиженията ни.

Засега Fitness+ поддържа 10 вида тренировки, сред които йога, колоездене, бягане и др.

Снимка 496313

Източник: Apple

В крак с тенденциите на 2020 г. Apple Watch мери и колко пъти на ден мием ръцете си, и съответно ни подсеща да го правим, ако отдавна не сме.

Както казахме в началото, разликите между S6 и Watch SE са минимални и незначителни за хората, които просто искат да имат хубав смарт часовник.

SE е оборудван с чипа на Watch S5 от миналата година и при него нямаме ЕКГ или следене на кислорода в кръвта. Always-on функцията на екрана също отсъства, но останалите показатели са общо взето еднакви.

Снимка 496311

Източник: Apple

Голямата разлика между двата модела обаче е цената. Watch SE започва от 279 долара, докато най-евтиният Series 6 е на цена от 399 долара. И двата модела ще влязат в продажба още този петък.