Sony Xperia 1 III предлага добра камера и мощна конфигурация, които обаче получаваме на доста висока цена от 1299 долара. 

Sony Xperia 1 III и Xperia 5 III и всичко за новите смартфони

Sony Xperia 1 III и Xperia 5 III идват с уникални за пазара камери

Най-доброто от Sony до момента

Наследникът му Xperia 1 IV, който очакваме да видим през месец май, се очертава да продължи тенденцията и да е с безкомпромисна камера, чисто нов процесор, но и още по-висока цена. 

Тази седмица в китайската социална мрежа Weibo се появиха слухове, че Sony се готви да удостои следващия си флагман с четворна камера, при която три от сензорите ще са с 48 мегапиксела, а една от тях може би ще е и с 50 мегапиксела. 

Снимка 527083

Източник: Sony

В интернет вече циркулират предположения, че това ще е най-добрата и най-детайлната камера в света на смартфоните, а ъпгрейдът спрямо Xperia 1 III ще е забележим. 

Припомняме, че Xperia 1 III разполага с три сензора от по 12 мегапиксела и 0.3-мегапикселов сензор за дълбочина. 

Новият модел също така може би ще разполага с чисто нов Snapdragon 8 Gen 1 Plus, разработен по четири-нанометров процес и 16GB RAM, както и 512GB място за данни. 

Снимка 527086

Източник: Sony

Очаква се телефонът да е с 6.5-инчов, 120-херцов екран и голяма батерия с капацитет от 5000mAh. 

С този впечатляващ пакет от екстри и спецификации Xperia 1 IV ще е с около 100 долара по-скъп от Xperia 1 III и ще струва около 1400 долара.

Sony Xperia PRO-I и какво предлага новият смартфон на компанията

Sony Xperia PRO-I - смартфон и фотоапарат в едно

На цената на лек автомобил

Доколко слуховете ще се окажат верни, ще разберем след около месец, когато очакваме Sony официално да представи следващия Xperia.