Търговските рестрикции на САЩ срещу Huawei продължават вече няколко месеца. Сега изглежда, че отношенията между китайската компания и администрацията на Доналд Тръмп продължават да се усложняват.

Приходите на Huawei продължават да растат, въпреки проблемите със САЩ

Щатите не могат да уплашат Huawei

Компанията е оптимистична за бъдещето си

Вчера, 7 август, Белият дом обяви, че се налага нова забрана върху търговията на всички федерални институции и предприятия с Huawei.

Постановлението влиза в сила от 13 август и гласи, че американските компании и учреждения нямат право да купуват телекомуникационна техника и средства за наблюдение от Huawei, ZTE и още три китайски компании, пише CNET.

От Huawei веднага коментираха новата наредба и съобщиха, че са очаквали подобно решение от страна на САЩ.

В съобщението на компанията се казва, че тя ще продължи да се бори за правата си срещу неконституционно съобразните мерки на САЩ.

Huawei и Google са работели по общ продукт, който, уви, няма да видим

Продуктът, който Huawei и Google не успяха да разработят

Какво са разработвали заедно двете компании

Нещо повече, от Huawei заявяват, че новата забрана няма да помогне на САЩ в усилията за запазването на националната сигурност на страната и е просто поредният инструмент в търговската война между Китай и Америка.

Според Huawei новите рестрикции ще афектират най-вече хората, живеещи в по-откъснати райони в САЩ, където мрежите силно разчитат на хардуера и инфраструктурата на Huawei.