Все още не знаем кога точно Samsung възнамерява да покаже на света втория си сгъваем смартфон, но всеобщите очаквания са, че телефонът ще се появи редом с Galaxy S серията още този месец.

Тези очаквания изглеждат още по-оправдани, след като този уикенд в Twitter се появи първото видео на Galaxy Z Flip.

Големият въпрос, чийто отговор не става еднозначно ясен от кадрите, е дали екранът на Z Flip ще има гънки и издатини, подобни на тези при миналогодишния Galaxy Fold.

Във видеото е трудно да забележим как точно изглежда частта, в която телефонът се прегъва на две, но това може би е индикация, че просто няма какво да видим там.

Иначе казано, на пръв поглед екранът изглежда равен, а движението на пантовия механизъм - гладко и прецизно.

Както научихме преди няколко седмици, Z Flip е насочен към нежната част от потребителите и това поне се забелязва лесно от видеото в Twitter.

Samsung Galaxy Z Flip и всички изтекли спецификации на сгъваемия смартфон

Какви ще са спецификациите на Samsung Galaxy Z Flip

И колко ще струва сгъвамият смартфон

В сгънат формат телефонът изглежда малък, компактен и деликатен, идеално пасващ в по-малката женска длан (и чантичка).

При разгъване виждаме удължения 6.7-инчовия OLED панел с пропорции от 22:9, който би трябвало да е лесен за управление само с една ръка.

Снимка 463977

Източник: Winfuture.de

Малкият 1.06-инчов заден дисплей обаче някак не се вписва във финия и елегантен профил на телефона така, както го прави 2.7-инчовия заден екран на Motorola Razr.

Motorola Razr и какво разкриват новите шест видеа за сгъваемия смартфон

Какво разкриват новите шест видеа за Motorola Razr

Екранът не понася протектори

Възможно е на живо този детайл да е по-приятен за окото, а добрата новина е, че едва ли ще чакаме още дълго, преди да можем финално да затвърдим или променим мнението си.