Motorola Razr бе един от големите акценти при смартфоните през 2019 г., но дебюта на телефона бе затруднен от изключително големия интерес към джаджата, който принуди Motorola няколко пъти да отложи излизането на модела в някои части на света.

Motorola Razr, първият смартфон със сгъваем екран на марката и всичко, което трябва да знаем за него

Motorola Razr - новият фаворит сред сгъваемите телефони

Всичко ново е добре забравено старо

От февруари започват доставките в САЩ, а от Motorola публикуваха няколко видеа, за да "подгреят" аудиторията, в които виждаме някои от най-важните и атрактивни характеристики на сгъваемия Razr.

Първото от тях представя общ поглед към телефона, екрана и някои от функциите му. В него виждаме и така наречения Nightstand Amplifier - кутията, която случи за стойка на телефона и усилва звука от говорителите му.

От следващото видео пък разбираме какво има в кутията на Motorola Razr - зарядно за супер бързо зареждане и слушалки Razr Earbuds. Тук от Motorola ни съобщават също така, че прехвърлянето на данни от старата ни SIM карта към eSIM картата на Razr се случва много бързо и лесно.

От третото промо видео получаваме съвети за това как да се грижим правилно за Razr. От него научаваме, че, също както Samsung Galaxy Fold, екранът на Motorola Razr не понася протектори, защото е с вграден пластмасов слой.

В четвъртото видео от поредицата виждаме, че Razr може да бъде управляван чрез различни движения и жестове.

След него идва ред на кратък обзор на 2.7-инчовия Quick View екран, през които лесно можем да сменяме песни, да правим селфита, да приемаме обаждания, да извършваме плащания и какво ли още не.

В последното видео акцентът са камерите на Razr, които също можем да управляваме с жестове. Единственото, което ни притеснява тук, е, че на пръв поглед портретният режим размазва твърде много ръбовете на фокусирания обект.

При всички положения обаче телефонът изглежда страхотно и нямаме търпение да го изпробваме от първа ръка.