Смарт часовниците вече са колкото продължение на смартфона, толкова и джаджи за здравословен начин на живот с всевъзможни сензори за следене на здравните ни показатели. 

Samsung Galaxy Watch 4 и Watch 4 Classic и всичко за първите с WearOS

Samsung Galaxy Watch 4 и Watch 4 Classic - първите с WearOS

С подобрени сензори и елегантен дизайн

Оказва се, че някои са по-добри в способностите си да проследяват здравния ни статус, отколкото други, а на фокус днес е Samsung Galaxy Watch и по-специално Watch 4. 

Наскоро в Американския журнал по клинично хранене бе публикувано проучване, което твърди, че часовникът на Samsung e също толкова акуратен в изследването на телесни показатели, колкото са и лабораторните изследвания.

Снимка 595388

Източник: Samsung

Според авторите на проучването тази сила на Galaxy Watch може да спомогне за един доста наболял в западния свят проблем - този със затлъстяването. 

Американското изследване показва, че часовникът постига 97-98% акуратност при отчитане на следните показатели: телесна маса без мазнини, телесна маса с мазнини, мускулна маса, количество вода в организма и скорост на метаболизма. 

Снимка 595390

Източник: Samsung

Проследяването и реагирането спрямо тези показатели могат да помогнат на човек ефективно да пребори затлъстяването и наднорменото тегло, без да се налага да посещава лекарски кабинет за изследвания. 

Изследването също така дава някои ценни напътствия за това как можем да направим измерванията на Galaxy Watch още по-ефективни. 

Снимка 542913

Източник: Samsung

Хубаво е измерванията да се случват всеки ден по едно и също време, по възможност на празен стомах и след като сме посетили тоалетната. 

Вода, течности или защо това е най-добрата напитка за отслабване

Коя е най-добрата напитка за отслабване

Можем да си наливаме от нея всеки ден

Дамите е по-добре да не правят измервания по време на месечния им цикъл, казват учените, и също така е важно да нямаме бижута или метални обекти по себе си, когато часовникът отчита показателите ни.