Предварителните заявки за Samsung Galaxy Fold бяха отворени само за няколко часа, след като първоначалните 200 000 бройки бяха разпродадени по-бързо от топъл хляб.

Корейският гигант разпрати и доста устройства към различни инфлуенсъри и технологични портали по света, които получиха възможността първи да тестват сгъваемите джаджи и да изкажат ранни мнения.

Galaxy Fold на Samsung - всичко за първия сгъваем смартфон

Galaxy Fold - всичко за първия сгъваем смартфон на Samsung

Чакането свърши, започваме с пестенето

За съжаление, само ден след получаването на първите Glaxy Fold бройки, мнозина споделиха в мрежата, че устройствата буквално се разпадат, без да са изпускани или тормозени.

Основният проблем е екранът, който изглежда губи функционалността си по различни начини.

Колко здрав е сгъваемият екран на Samsung Galaxy Fold

Колко здрав е сгъваемият екран на Samsung Galaxy Fold

Във видео Samsung показва как тества джаджата

Оказва се, че върху големия 7.3-инчов екран Samsung е поставил полимерен слой, който е от важно значение за работата на дисплея.

При някои устройства този слой се отлепя сам след ден-два, но някои от първите получатели на Fold сами са отлепили протектора, причинявайки повреда на екрана.

В други случаи, екранът е спрял да работи, без да е имало нарушение в защитния слой.

Някои изтъкнаха, че в средата на отворения екран се появява гънката, която забелязахме още при самото представяне на телефона.

От Samsung реагираха веднага и съобщиха, че внимателно ще разгледат всички дефектни "мостри" и ще предприемат нужните действия, за да оправят проблемите.

Гънката в екрана на Galaxy Fold, която Samsung опита да скрие

Гънката в екрана на Galaxy Fold, която Samsung опита да скрие

Huawei Mate X има същия проблем

Напълно възможно е тези дефекти да са налице само за бройките, предназначени за тестване, но не и при официално поръчаните от сайта на компанията апарати. В крайна сметка Galaxy Fold e пионерски модел, който тепърва ще търпи развитие и подобрения.