Веднага след представянето на сгъваемия Samsung Galaxy Fold, интернет бе залят от снимки и коментари относно видимата гънка в екрана.

Гънката в екрана на Galaxy Fold, която Samsung опита да скрие

Гънката в екрана на Galaxy Fold, която Samsung опита да скрие

Huawei Mate X има същия проблем

Мнозина спекулират, че гъвкавият екран на Samsung е далеч от надежден и ,следователно, да заслужи цената си от 2000 евро в Европа. 

Наскоро корейският производител публикува видео, в което показва как тества здравината на екраните при отваряне и затваряне на телефона, без да се виждат каквито и да е гънки в дисплея. 

Според данни от тестове на Samsung, механизмът и екранът могат да издържат на поне 200 000 отваряния и затваряния. Това означава, че собствениците на Galaxy Fold ще могат да ползват екрана без проблеми в продължение на поне пет години при нормална употреба и не повече от 100 сгъвания на ден.

Няма как да знаем дали компанията е намерила начин да се отърве от гънката, или кадрите във видеото са просто продукт на правилно заснемане и осветление. 

Първите бройки в Европа ще достигнат купувачите си след 3 май, когато сме сигурни, че ще разберем много повече за реалните способности на джаджата и сгъваемия механизъм.

Сгъваемите смартфони ще струват по-малко от обикновените

Сгъваемите смартфони ще струват по-малко от обикновените

Какво казва СЕО-то на Huawei за бъдещето