Новият Galaxy A80 показва, че Samsung не просто знае как да прави готини джаджи, но знае и как да ни накара да си дадем парите за тях.

Представеният вчера Galaxy A80 е истински шампион в средната категория смартфони, който предявява претенции за съревнование с флагмани като Galaxy S10 и iPhone XS. 

Снимка 417491

Източник: Samsung

Телефонът е с огромен 6.7-инчов Super AMOLED екран, който е лишен от каквито и да е дупки за камери или други отвори.

Най-атрактивната черта на модела е именно тайнственият камерен модул, който елегантно се подава при нужда от горната част на апарата.

Снимка 417489

Източник: YouTube / Samsung

Камерите в него са три и се въртят според това дали снимаме нещо, което е пред нас, или си правим селфи. Това означава, че можем да използваме основната камера за още по-качествени снимки. 

Модулът помещава общо три сензора - главната 48-мегапикселова леща, 8-мегапикселов сензор с широк ъгъл на заснемане и Time-of-Flight камера за дълбочина и 3D разпознаване. 

Камерите печелят и от Super Steady режима на видео заснемане, с който могат да се похвалят и Galaxy S10 моделите. 

Снимка 417490

Източник: Samsung

"Под капака" определено виждаме доста повече мощ, отколкото бихме очаквали за подобен модел. Телефонът е оборудван с 8-ядрен Snapdragon 730, 8GB RAM и 128GB памет. 

Батерията също изглежда обещаваща и има капацитет от 3700mAh, а 25-ватовото зарядно, което идва с комплекта, осигурява бързо зареждане.

Galaxy A80 ще е наличен в три цвята - златен черен и бял. 

Очаква се моделът да влезе в продажба от 29 май и цената му да е около 600 евро.