През октомври миналата година Adobe ни показа щрихи от Project Gemini - мобилно приложение за рисуване от следващо поколение, което ще наследи познатия ни на всички Photoshop.

Тази седмица Adobe започна да изпраща покани за тестване на приложението към отбрана аудитория, откъдето и успяваме да научим малко повече за способностите му.

Снимка 417249

Източник: Adobe

Project Gemini е предназначен най-вече за мобилно ползване чрез таблет, а подредбата на всички четки и атрибути е сходна с тази на Photoshop.

Основният коз на Gemini са Live Brushes - четки за водни и маслени бои, които рисуват по невероятно реалистичен начин. Боите се смесват и преливат, точно както при рисуване на хартия с истински четки.

Следите от четките са с детайлна текстура, като можем да контролираме и точно колко боя нанася всяка четка.

Приложението комбинира функции от Adobe Illustrator и Photoshop, предоставяйки безпрецедентни възможности за креативност и създаване на изображения.

Снимка 417251

Източник: Adobe

Тъй като Gemini е предназначен за мобилна употреба, той лесно се интегрира с Dropbox, Google Drive, iCloud и Creative Cloud на Adobe, където съхранява творбите ни.

Очаква се Project Gemini да се появи първо за iPad и малко по-късно тази година. След това ще бъде достъпен и за устройства, работещи с Windows 10 и Android. За момента няма информация относно цената на приложението, но дочуваме, че хората с абонамент в Creative Cloud ще получат достъп до Gemini като част от абонамента си.