Polaroid току-що пусна I-2 - най-модерната (и скъпа) камера за инстантни снимки на компанията с вградени ръчни настройки на кадрите.

GoPro Hero 12 Black и всичко за новата екшън камера

С какво ще ни изненада новата GoPro Hero 12 Black

Доста по-голяма батерия

I-2 е първокласен апарат и не прилича на нищо друго в текущата гама на марката.

Може да се използва по шест различни начина, включително автоматичен и ръчен, както и да предлага приоритет на блендата, приоритет на затвора, самоснимачка и множество режими на експозиция, което позволява на потребителите да контролират толкова настройки, колкото искат.

Снимка 632986

Източник: Polaroid

В ръчен режим потребителите могат да задават скорост на затвора, да избират бленда, да включват и изключват светкавицата и да избират фокуса, използвайки високоточна система за обхват LiDAR.

Избраните от потребителя стойности се показват както на външния OLED дисплей, така и във вградения дисплей на визьора.

Освен опцията за ръчен фокус, I-2 има и усъвършенствана система за непрекъснато автоматично фокусиране.

Снимка 632987

Източник: Polaroid

Той е оборудван с три-компонента леща, изработена от оптичен поликарбонат и акрил.

Въпреки че обективът не е направен от стъкло - обикновено свързано с оптично оборудване от висок клас - той използва материали, подобни по качество на тези в смартфоните, включително iPhone.

Апаратът разполага с вътрешна батерия, която може да се презарежда с USB-C кабел и има достатъчен живот за заснемане на около 15 пакета филми.

Снимка 632985

Източник: Polaroid

Говорейки за филм, камерата е най-универсалната на Polaroid и може да използва и трите вида филми, които продава в момента - i-Type, 600 и SX-70.

Polaroid I-2 е насочен и към професионалистите и работа в студио, като за тази цел предлага 1/4-инчова резба за статив, вградена резба за филтър за обектив (49 мм) и може да се използва с външни светкавици благодарение на 2.5-милимтеровия аудио моно жак.

DxOMark и кои са смартфоните с най-добра камера

Koи са смартфоните с най-добра камера

Samsung липсва от списъка

Цената на камерата е 699 евро, което е още един знак за това, че моделът е насочен към истински запалените фотографи и професионалисти.