Тази седмица Motorola представи тазгодишната си серия от Moto G7 смартфони и зарадва милионите потребители на Android, които усилено търсят добро качество на добри пари.

Най-скъпият от трите нови модела Moto G7 струва едва 299 долара и вдига летвата доста високо за телефоните от този клас.

Moto G7

Moto G7 е най-мощният от трите нови модела и е с впечатляващ 6.2-инчов екран с резолюция от 2270 x 1080. "Под капака" има 4GB RAM и 64GB памет, както и слот за MicroSD с памет до 512GB - напълно разумен сетъп за този клас устройства.

Процесорът е Snapdragon 632 и е използван и за трите нови модели - по-бавен е от водещите чипове на пазара, но е достатъчно добър за тази цена.

На гърба на телефона има 12-мегапикселова камера, съпровождана от допълнителна камера за дълбочина от 5 мегапиксела, а селфитата се правят с 8-мегапикселов сензор.

Moto G7 Power

G7 Power също е с голям екран от 6.2 инча, но резолюцията е 1520 х 720. Телефонът обаче идва с огромна батерия от 5000mAh, която се зарежда доста бързо.

Другата разлика с G7 е, че G7 Power е с 3GB RAM и 32GB памет, но и тук има възможност за MicroSD.

Задната камера е с 12 мегапиксела, предната - отново с 8, но и двете могат да правят портретни снимки, въпреки липсата на допълнителни сензори.

Цената на този модел е 249 долара.

Moto G7 Play 

Moto G7 Play e новият бюджетен телефон в G-серията, който струва едва 199 долара. Екранът е с размер от 5.7 инча и същата резолюция като при G7 Power, но е с малко по-дебели рамки около дисплея.

G7 Play има само 2GB RAM и 32GB памет (плюс опция за карта) - не е много, но е напълно достатъчно за базов телефон, който няма да товарим с тежки приложения и игри.

Интересното за този модел е, че притежава 13-мегапикселова задна камера и селфи сензор с 8 мегапиксела, които могат да снимат в портретен режим.

Moto G7 Plus 

Moto G7 Plus е най-големият, мощен и скъп измежду новите модели на Motorola. Хубавото е, че всъщност не е много по-скъп от G7 и струва само 339 долара. 

Телефонът е с 6.24 инчов екран и е със същата резолюция като Moto G7. Plus e и с малко по-мощен процесор в лицето на Snapdragon 636, но това, което оправдава по-високата цена, всъщност са камерите. 

G7 Plus има сетъп от 16- и 5-мегапикселов сензор на гърба си, а селфи камерата е с цели 12 мегапиксела. Камерите печелят от оптична стабилизация и специален софтуер за селектиране на най-добрите изображения.