Миналата година Motorola реши също да навлезе в сегмента на сгъваемите смартфони и зарадва феновете на технологиите с възроден Razr - един от най-разпознаваемите и харесвани модели телефони от миналото.

Обновеният Razr определено бе готин, но, както повечето новаторски модели, и той имаше някои проблеми със здравината и функционалността.

Тази седмица обаче Motorola показа Razr 5G, който бележи осезаеми подобрения спрямо миналогодишния модел и със сигурност ще привлече интереса на много фенове на Android.

Снимка 495476

Източник: Motorola

Цялостният дизайн на Razr е запазен при новия 5G модел, но подобренията и промените са очевидни с просто око.

На първо място трябва да отбележим, че малкият външен екран вече ще е доста по-функционален и ще се ползва за доста повече неща освен за нотификации.

От Motorola казват, че всяко приложение може да бъде управлявано през него, без да се налага да отваряме телефона.

Снимка 495474

Източник: Motorola

Вътрешният екран отново е pOLED с диагонал от 6.2 инча, но целият механизъм на сгъване и предпазване на екрана е подновен, така че да е максимално защитен от проникване на частици в механизмите.

Компанията обещава, че пантата може да издържи на около 200 000 сгъвания и разгъвания, което се равнява на над 100 отваряния на ден за период от пет години.

Под малкия екран е поместен 40-мегапикселов сензор, който печели от редица софтуерни оптимизации, за да доставя максимално ярки и ясни изображения, но нямаме 4К опция.

Снимка 495477

Източник: Motorola

Една от критиките спрямо миналогодишния модел бе, че телефонът изоставаше зад някои водещи модели по отношение на спецификациите и чиповете.

Тази година Razr 5G не оставя място за подобни коментари, тъй като е оборудван със Snapdragon 765G, 8GB RAM и 256GB място за данни.

Батерията е с капацитет от 2800mAh и ще е интересно да видим как се представя тя, като вземем предвид, че "сокът" й трябва да стигне за два екрана.

Телефонът ще влезе в продажба малко по-късно тази есен, а цената му ще е 1399 долара. Да, това са много пари, но все пак цената по-ниска от тази на други конкурентни модели, а и нека не забравяме, че Motorola Razr 5G е бутикова екстра, предназначена за най-запалените фенове.