Само дни преди Apple да представи дългоочакваните си VR/AR очила, Марк Зукърбърг официално обяви новиq VR хедсет Quest 3 VR в публикация в Instagram профила си. 

Всичко, което знаем за представянето на AR/VR очилата на Apple през юни

Apple са готови да променят всичко през юни

На цената на три смартфона

Устройството ще се появи тази есен във версия със 128GB, налична за 499.99 долара плюс „допълнителна опция за съхранение на данни за тези, които искат повече място“ на неопределена цена. 

В сравнение със своя предшественик Quest 2, дизайнът на Quest 3 е по-лек и по-удобен, с „40% по-тънък оптичен профил“, докато новият чип Snapdragon вътре има два пъти по-висока графична производителност.

Снимка 620629

Източник: Meta

Новата джаджа е съвместима и с игрите за Quest 2, което е добре, тъй като старият модел ще се продава на доста по-ниска цена от 299 долара.

В допълнение, предстояща актуализация на софтуера за Quest 2 и по-скъпия Quest Pro на Meta ще увеличи производителността на процесора и графичния процесор и ще позволи динамично мащабиране на разделителната способност.

Снимка 620631

Източник: Meta

В поста в Instagram виждаме и новите контролери Touch Plus с TruTouch хаптика „за преживявания, които можете да почувствате“, без старите пръстени, които се ползваха за позиционно проследяване. 

Промо видеото за продукта в YouTube ясно показва трите нови сензорни зони в предната част на устройството, които го отличават най-много от по-ранните версии, както и лентата за глава. 

Снимка 620630

Източник: Meta

От изтекли до момента данни знаем, че зоните с форма на хапче съдържат четири камери, разделени поравно между лявата и дясната страна – две от които са пълноцветни камери и две стандартни 

Има и сензор за дълбочина в средата, който би трябвало да подобри AR способностите на устройството. 

Meta Quest Pro и всичко за новите VR очила

Всичко за новите VR очила на Meta

Срещу 1500 долара

Няма съмнение, че обявяването на Quest 3 в точно този момент е ясен знак за конкуренция с Apple и вече съвсем нямаме търпение да разберем какъв ще е отговорът на Тим Кук и хората му само след няколко дни.