На пети април миналата година LG официално закри бизнеса си със смартфони, след като няколко години правеше неуспешни опити да се конкурира с водещите в бранша. 

Apple, LG, сгъваемите устройства и кога Apple ще пусне такива

Новата категория продукти, която готви Apple

Кога да ги очакваме

Преди да се оттегли обаче, компанията показа технология за смартфон с навиващ се в корпуса на устройството екран, която до ден днешен продължава да изглежда и звучи доста футуристично. 

Видяхме само някои кратки кадри на иновативната джаджа и тя така и не се материализира в истински продукт. 

Въпреки това преди няколко дни в YouTube канала Checkout Tech се появи видео на именно такъв телефон, за който от заглавието на видеото и иконките върху екрана съдим, че е дело на LG. 

Телефонът изглежда все така нереално, а в кадрите виждаме как само с докосването на бутон устройството се разтяга, а лицето му се изпълва от 7.4-инчов гъвкав екран. 

Снимка 580865

Източник: LetsGoDigital

Възможно е това да е просто останал отпреди прототип на планирания от LG смартфон, но според някои слухове патентът за него вече е притежание на друга компания и има теоретична възможност подобен модел да се появи на пазара. 

Samsung Galaxy Z Fold 3, Z Flip 3 и всичко за новите сгъваеми смартфони

Samsung Galaxy Z Fold 3 и Z Flip 3 - нова страница при сгъваемите смартфони

По-здрави, по-мощни и по-надеждни

Според някои източници Motorola също работи по сходен дизайн за смартфон с кодово име Felix, но това за момента е по-скоро слух, тъй като няма никакви официални данни по темата.