Отдавна в мрежите обикалят слухове за сгъваем iPhone, но такъв така и не виждаме, нито пък чуваме директни коментари от Apple по темата. 

iPhone 14, 14 Max и какви са плановете на Apple за следващите смартфони

Защо iPhone 14 няма да е това, което очакваме

Идва iPhone 14 Max

Тази седмица обаче достоверни източници от The Elec разкриха, че Apple подготвя доста повече от сгъваем телефон, а именно цяла нова продуктова гама от сгъваеми устройства, сред които таблети и лаптопи. 

Според обявената информация Apple си е партнирала с LG за разработката на сгъваеми 4К OLED дисплеи, което съответства на по-ранни разкрития от анализатора Рос Янг. 

Снимка 569134

Източник: iStock

Янг казва, че Apple подготвя устройства със сгъваем екран и двойно приложение, които биха могли да се ползват като лаптоп или таблет, и същевременно като външен екран. 

По негови данни екраните за тези устройства ще са с размер от 20 инча, като в контекста на лаптопите физическата клавиатура ще отсъства и ще бъде заместена с дигитална такава директно в тъч екрана. 

Доста по-логично е тази концепция да бъде приложена в нова iPad линия, отколкото при лаптопите, но очевидно и двете възможности са на масата. 

Снимка 565512

Източник: iStock

Според Янг обаче новата категория продукти изобщо няма да се появи скоро, както някои спекулират от доста време. 

Apple, iPhone SE и защо ще бъде намалено производството на новия модел

Тъжната съдба на новия iPhone SE 5G

Инфлацията, война и COVID-19

По негови данни сгъваемите устройства на Apple ще дебютират най-вероятно след 2025 г.