Рядко иновацията е просто брилянтна идея, която се ражда в главата на някой гениален дизайнер или инженер. Тя е продукт на опит, на смелост и най-вече на способност да учиш от миналото, и да умееш да направляваш бъдещето.

В света на Android, а и отвъд сегмента на мобилните джаджи, Samsung отдавна размахва диригентската палка. Знае също как, кога и какво да предложи на потребителя.

Доказа го и с новия бутиков Galaxy Z Flip - втория сгъваем смартфон на Samsung, който е на път да се превърне в поредния красноречив аргумент, че корейският производител разбира желанията на потребителя в дълбочина.

Дизайнът говори

Снимка 472739

Източник: Samsung

Samsung Galaxy Z Flip не е просто продукт на новата тенденция. Той е резултат от опит, трупан в продължение на десетилетия, ехо от гласните и негласните потребителски предпочитания.

Сгъваем, компактен и изискан, той е и гарантиран начин да залепим погледите на всички върху себе си.

Корпусът е изцяло променен спрямо този на Galaxy Fold, което придава на модела допълнителна ексклузивност, която струи от заобленото тяло, брилянтния екран и нетрадиционната форма.

Визуално огледалните черни и лилави цветове на Z Flip пасват идеално на стъкления дисплей, пред който ни изправя разгъването на телефона. Той е и един от най-важните акценти на модела - все пак говорим за първия сгъваем смартфон със стъклен екран.

Именно патентованото от Samsung уникално ултратънко стъкло (UTG) прави от модела лидер в сегмента. Технологията елиминира неприятните гънки в точката на сгъване и осигурява страхотна здравина на панела.

За първи път в продукт на Samsung виждаме пропорции на екрана от 21:9 - и това само и единствено за да се възползваме от всичките 6.7 инча по максимално приятен начин, когато гледаме филм или сърфираме в мрежата.

Снимка 472762

Източник: Samsung

В разгърнат формат пропорциите на тялото пасват идеално дори в по-малка длан, а сгънат Z Flip е голям, колкото кутийка с пудра, така че лесно се побира във всеки джоб и чанта.

Механизмът за сгъване и разгъване на телефона също е от ново поколение, като наред с високоефективната защита срещу замърсяване и прах, системата Hideaway Hinge прикрива пантата, за да запази дизайна елегантен.

Снимка 472733

Източник: Samsung

Синергия между дизайн, удобство и функции

Z Flip нямаше да е това, което е, ако Samsung не се бяха постарали и за интерфейса на сгъваемия си модел.

Самият дизайн е малко или много интерфейс, който ни позволява да ползваме смартфона по най-различни начини.

Солидната панта може да бъде фиксирана в какъвто ъгъл пожелаем - причината да сложим Z Flip на гладка повърхност и да гледаме видео, или да проведем видео разговор през Google Duo, без статив и без да държим телефона, така че ръцете ни да останат свободни.

По този начин по-лесно правим и видеа с 10-мегапикселовата селфи камера или заснемаме страхотен нощен Hyperlapse с двойната задна камера, която печели от автоматичен фокус и проследяване на обекти, оптична стабилизация, до 8х дигитален зуум и HDR+ за страхотни кадри и реализъм на сцените.

Снимка 472734

Източник: Samsung

Flex режимът пък позволява да разделим главния екран на две 4-инчови отделения, така че в горната част да гледаме клипчета в YouTube, а в долната - да заредим чат или друго приложение.

С Multi-Window Tray пък ще превключваме между приложенията с невероятна лекота и бързина, виновници за което са 8GB RAM и мощният процесор Snapdragon 855+.

А 1.1-инчовият AMOLED екран на гърба на Z Flip е черешката, без която тортата нямаше да е така апетитна. В затворен формат на телефона малкият екран дава бърз достъп до известия, съобщения и напомняния. Чрез него можем да отговорим и на обаждане, без да разгъваме телефона.

Samsung Galaxy Z Flip е част от галактиката

Galaxy екосистемата на Samsung се разрасна и усъвършенства неимоверно през последните няколко години. Връзката от Galaxy Z Flip към Galaxy Watch Active например, свързването и управлението на Galaxy Buds+, а защо не и преминаването от смартфона към РС - всичко се случва бързо, без забавяне и без десетки различни настройки на всяка от джаджите.

Разбира се, Z Flip разполага с PowerShare, така че чрез двойната 3300mAh батерия можем да зареждаме Galaxy Watch или невероятните Buds+ директно от гърба на смартфона. Можем и да "вдъхнем живот" в батерията на някой приятел с Galaxy S20 или друг съвместим модел.

Samsung Galaxy S20, S20+ и S20 Ultra - нова страница за компанията

Новите Galaxy S20, S20+ и S20 Ultra на Samsung

Истински иновации, неземни камери и още много изненади

Със Samsung Health следим здравните и телесните си показатели и така можем да правим най-правилните за личното ни здраве избори. А през SmartThings можем да управляваме над 5000 "умни" джаджи.

Снимка 472763

Източник: Samsung

Но Samsung Galaxy Z Flip не е просто един от най-ярките диаманти в короната на Samsung за 2020 г. 

Да, Z Flip е иновативен, различен и елегантен, но телефонът предлага и невероятна производителност, страхотен интерфейс и изключително удобство. Ето така везните са балансирани, заради което и ние не можем да му се нарадваме.