Калъфите и протекторите вече са почти толкова задължителна част от преживяването ни със смартфоните, колкото е и нуждата от зарядно.

PhoneBuff, iPhone 15 Pro Max, Samsung Galaxy S23 Ultra и кой от двата телефона е по-здрав

Galaxy S23 Ultra vs iPhone 15 Pro Max - кой е по-здравият телефон

Изненадващ резултат

За щастие, всичко това може да се промени през следващите няколко години, като една група анализатори в индустрията прогнозира, че самовъзстановяващите се дисплеи могат да се появят в популярните смартфони преди 2028 г.

Ако е вярно, това може да означава край на пукнатините и счупванията, които помрачават екрана на телефона.

Снимка 638307

Източник: iStock

Идеята идва от брошура, създадена от фирмата за индустриален анализ CCS Insight.

В нея компанията твърди, че самовъзстановяващите се дисплеи са "в ранните етапи на развитие" и ако бъде усъвършенствана, тази технология може да доведе до моментално поправяне на малки драскотини и вдлъбнатини в екраните.

Това не само би означавало, че няма да се налага да обременяваме телефона си с протектор за екрана, но също така ще спестим пари от необходимостта от смяна на дисплея, ако бъде надраскан.

Снимка 638306

Източник: iStock

CCS Insight вярва, че всичко ще се свежда до "специален материал в дисплея, който, когато е изложен на въздух, реагира и образува нов слой материал, за да запълни несъвършенство."

Малко вероятно е самовъзстановяващите се дисплеи да могат да поправят някои от по-сериозните злополуки, които могат да сполетят смартфон.

Apple и патентът за по-здрав корпус на iPhone

Време ли е за по-здрави смартфони

Една значима за всички иновация

Напълно пръснат екран или дори умерено напукан дисплей вероятно са далеч извън обхвата на тази технология и ще бъдат за известно време.