Един от най-важните акценти при новата iPhone 15 серия на Apple е титаниевата рамка, която е запазена екстра за Pro моделите.

iPhone 15 и твърденията, че устройствата прегряват

Проблемите с iPhone 15 продължават - прегрява ли новият модел

Ето какво знаем към момента

Аргументът за нововъведението е, че титанът прави устройствата по-леки и по-здрави, но последното твърдение наскоро бе поставено под въпрос.

Популярният YouTuber PhoneBuff проведе тестово сравнение на Galaxy S23 Ultra с iPhone 15 Pro Max, за да провери дали подобреното титаниево тяло на последния предлага някои предимства в реалния живот.

Снимка 636309

Източник: YouTube / PhoneBuff

След падане с по гръб от височината на човешката талия, гърбът на iPhone се чупи с широки пукнатини около гърба на стъклото.

При същия тест Galaxy S23 Ultra претърпява значително по-малки пукнатини покрай ръбовете.

Въпреки титаниевото тяло, iPhone изглежда се справя по-зле от Galaxy S23 Ultra, който има алуминиева рамка и Gorilla Glass Victus 2 защита отпред и отзад.

Снимка 636306

Източник: YouTube / PhoneBuff

При изпускане върху един от ръбовете на устройството титаниевата рамка на iPhone дори създава искра при сблъсъка с бетонната плоча.

Титаниевата рамка е сравнително непокътната, но алуминиевата рамка на Galaxy S23 Ultra се оказва леко деформирана.

Голямата разлика обаче е, че задното стъкло на iPhone е започнало да пада след този тест.

В третия тест смартфоните, при който телефоните са изпуснати с екрани надолу, екраните и на двата телефона са се напукали значително, но Galaxy S23 Ultra се справи малко по-зле поради извития си екран.

Снимка 636307

Източник: YouTube / PhoneBuff

Въпреки това и двата телефона са продължават да функционират перфектно, а четецът на пръстови отпечатъци в дисплея на Galaxy S23 Ultra също остава функционален.

След последния рунд на теста за падане, в който и двата телефона са изпуснати от по-висока точка, Galaxy S23 Ultra излиза със същите щети като при предишния тест за падане, но iPhone 15 Pro Max остава с още по-натрошено стъкло отпред и отзад.

След осредняване на точките от всичките четири кръга на теста за падане, Galaxy S23 Ultra печели теста, въпреки че разполага с алуминиева рамка.

Samsung Galaxy Z Fold 5, JerryRigEverything и колко здрав е новият сгъваем смартфон

Това ли е най-здравият сгъваем смартфон

Впечатляващо представяне

Така че не изглежда, че има някаква значителна реална полза от наличието на титан, поне с внедряването на Apple.