Наскоро ни попадна видео, което гигантът Microsoft е създал през далечната 2009 г., за да покаже на тогавашните нас какво ще представлява света през 2019 г.

Видеото е доста интересно, тъй като предсказанията на Microsoft са едновременно близки и доста далечни спрямо настоящата ни реалност. 

Очевидно е, че още през 2009 г. сме си представяли, че AR технологиите ще започнат да играят централна роля в ежедневието ни. 

Въпреки че те все още се мъчат да се наместят в мейнстрийма, има доста индикатори, че 2019 г. ще е годината, в която AR джаджите ще станат осезаемо по-масови. 

Бил Гейтс и колегите му изглежда са вярвали, че през 2019 г. ще сме премахнали рамките от екраните на смартфоните и мониторите си, но уви, все още ги борим. 

Клипът разкрива визия за истинска свързаност между различни устройства и програми, които взаимодейства помежду си по различни начини. 

За съжаление, все още сме на етапа, на който сглобяваме "умния си дом", използвайки джаджи от много и различни производители, които изискват различни програми и настройки.

Това, което ни хареса най-много от клипа е, че още през 2009 г. Microsoft са се опитвали да ни убедят, че е важно да сме близо до природата, независимо какви джаджи имаме в офиса или у дома. 

Преминаването към "по-зелен" живот изглежда ще е основното предизвикателство за всички нас не само през 2019 г., но и през годините след това. А безрамковите екрани са просто въпрос на време.