Трудно е да кажем кога точно ще видим тазгодишния iPhone в целия му блясък, но по време на събитието Time Flies тази седмица Apple все пак разкри някои детайли около дванадесетата генерация на смартфона.

Apple, iPhone 12 и с кои две неща ще ни изненада флагманът

Две големи изненади от iPhone 12

Чиповете на Apple стават още по-мощни

Конкретно става въпрос за процесорния чип в iPhone, който тази година ще носи името А14 Bionic.

Той разчита на пет-нанометрова технология, дело на Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC), а в него има цели 11.8 милиарда транзистори, казват от Phonearena.

От тайванската компания разкриват, че този чип е с около 15% по-висока производителност от чипа A13 в iPhone 11, който е със седем-нанометрова архитектура и 3.3 милиарда по-малко транзистори.

Снимка 496767

Източник: Apple

Нещо повече - хората от софтуерната компания AnTuTu, които обикновено дават достоверни бенчмаркове за различни джаджи, са имали възможност да тестват истински модел iPhone 12 Pro Max.

Резултатите им показват, че той е с едва 9% по-добра производителност от iPhone 11 Pro Max.

По-неприятното е, че представянето и резултатите на A14 Bionic са по-слаби от тези на Snapdragon 865+, който видяхме във водещите флагмани тази година.

Какво остава за Snapdragon 875, който най-вероятно ще видим във флагманите догодина. Тук е моментът да споменем, че резултатите на AnTuTu не предполагат наличието на 120-херцов екран, с какъвто разполагат iPad Pro, както и телефоните на OnePlus и тазгодишните Samsung Galaxy S и Note модели.

Интересно е дали от Apple са ни подготвили нещо друго интересно в iPhone 12, с което ще ни убедят да останем с iOS и да не гледаме към Android, който през 2020 г. се усеща наистина страхотно. Би трябвало съвсем скоро да разберем.