iPhone 12 mini е най-достъпният от тазгодишната серия смартфони на Apple и със сигурност ще е атрактивен за онези, които обмислят ъпгрейд, но и не искат да харчат твърде много.

Apple iPhone 12, iPhone 12 mini и всичко за новите модели на компанията

Новите модели iPhone 12 - по-достъпните и компактни телефони на Apple

Най-голямата промяна в дизайн от iPhone X насам

Малкият смартфон е доста подобен по характеристики на iPhone 12, като разликите са основно в размера, теглото, цената и в капацитета на батерията.

Колегите от MacRumors обаче са се натъкнали на официален документ на Apple, който разкрива, че зареждането на батерията на iPhone 12 mini ще се случва по-бавно, отколкото при по-скъпите модели.

Снимка 500487

Източник: Apple

Както вече знаем, една от големите новости при дванадесетата генерация телефони на Apple е технологията MagSafe.

Идеята на Apple e лека по лека да научи феновете си да зареждат телефоните си безжично чрез новата технология и магнитите в гърба на устройствата.

Затова и адапторът за зареждане бе пропуснат в комплекта на iPhone 12.

Ако искаме да ползваме MagSafe, ще трябва да си купим специалния 20-ватов адаптор на Apple, като при iPhone 12, 12 Pro и 12 Pro Max той ще доставя мощност от 15W.

Снимка 500490

Източник: Apple

При iPhone 12 mini oбаче максималната изходяща мощност ще е 12W, което ще удължи периода на зареждане.

По-интересното е, че мощността от 15W не е гарантирана и за останалите модели и зависи от температурата на устройството и процесите в него.

Apple iPhone 12, iPhone 11 и по-малката батерия в новите смартфони на компанията

Какво ни отказва от новия iPhone 12

Наистина ли искаме такъв телефон...

Ако случайно в Lightning порта на който и да е от моделите е включен аксесоар като EarPods например, мощността на MagSafe адаптора ще е лимитирана до 7.5W.