WWDC 2019 конференцията на Apple безспорно е една от най-значимите и мащабни за компанията до момента.

Заедно с новия Mac Pro, Apple Pro Display и iPadOS, Apple разкри какво могат да очакват собствениците на iPhone по отношение на iOS 13 тази есен.

Тъмен режим

Новата мобилна операционна система ще ни позволи да боравим с iPhone в затъмнен режим.

Снимка 426939

Източник: Apple

Освен че той е по-приятен за очите от стандартния, тъмният режим пести батерията на телефона и освежава начина, по който изглеждат приложенията.

Повече скорост

iOS 12 направи боравенето с iPhone доста по-бързо и стабилно от преди, и по всичко личи, че iOS13 ще запази тази тенденция.

Снимка 426940

Източник: Apple

От Apple обещават, че приложенията ще започнат да завземат до 50% по-малко от паметта на iPhone, което значително ще ускори свалянето на нови програми.

Зареждането на приложения пък ще стане до два пъти по-бързо, отколкото при iOS 12, а Face ID ще отключва телефона до 30% по-бързо.

iMessage

iMessage вече ще има опция за добавяне на профилна снимка, която ще бъде видима само за някои от хората в списъка ни с контакти.

Снимка 426936

Източник: Apple

Писането с клавиатурата ще може да се случва, без да отделяме пръста си от екрана, плъзгайки го от буква на буква - услуга, която Apple нарича QuickPath. Това ще улесни писането на текст с една ръка и ще направи генерирането на думи по-бързо и акуратно.

Apple Maps започват да приличат на Google Maps

Въпреки доминацията на Google Maps, Apple не се отказва от това да подобрява Maps приложението си.

Снимка 426941

Източник: Apple

Компанията разкри, че Maps ще станат много по-детайлни и за първи път ще предложат подобно на Street View преживяване.

Снимки и видео

С идването на iOS 13 собствениците на iPhone ще имат много по-голям спектър от възможности за обработка на снимки и видео.

Снимка 426937

Източник: Apple

Самото Photos приложение ще стане доста по-умно и ще може само да преценява кои снимки са твърде лоши, шумни или размазани, и автоматично ще ги подобрява.

Намирането на снимки ще бъде по-лесно и приложението ще ни насочва към онези, които съответстват на контекста на търсенето ни.

iOS 13 ще ни позволи да завъртаме вертикалните си видеа в хоризонтални, без да се налага да излизаме от Photos.

Кога и за кого

iOS 13 ще бъде пусната за тестване от широката аудитория по-късно през лятото, а пълната версия най-вероятно ще се появи през септември, заедно с iPhone 11.

Добрата новина е, че новата система ще е активна за собствениците на iPhone 6s и всички модели iPhone от 2015 г. насам.